Pages

Tuesday, February 3, 2009

MITING Coalitia Impotriva Statului Politienesc merge azi la Guvern. MEMORIU si STUDIU, alaturi de 10.000 de semnaturi impotriva Controlului Total

Astazi, miercuri, 4 februarie 2008, Coalitia Impotriva Statului Politienesc organizeaza intre orele 12.30-14.30, in fata sediului Guvernului, o demonstratie de protest fata de introducerea biocipurilor in actele de identitate ale romanilor si fata de legea inregistrarii electronice a populatiei. Cu aceasta ocazie, Coalitia va depune un Memoriu adresat Guvernului Romaniei, alaturi de un Studiu complex intitulat INTRODUCEREA PAŞAPOARTELOR, A PERMISELOR AUTO ŞI A CĂRŢILOR DE IDENTITATE CU CIP ÎN ROMÂNIA – mijloace de îngrădire a vieţii persoanei şi a libertăţii religioase – insotit de 10.000 de semnaturi olografe impotriva acestor masuri.
Va asteptam!

MEMORIU
Guvernului Romaniei

Introducerea actelor biometrice – o problemă de conştiinţă şi libertate

La începutul acestui an viaţa societăţii româneşti a fost tulburată de ştirea introducerii actelor de identitate biometrice. Acestea diferă de actele de identitate de până acum prin încorporarea unui cip electronic de tip RFID – dispozitiv de identificare prin unde radio – care conţine informaţii personale, între care imaginea facială şi amprentele. Cipul devine astfel elementul esenţial de identificare a fiecărei persoane. Hotararea de Guvern poarta numarul 1566/2008 si a fost semnata si contrasemnata de ministrul de Interne din 15.12.2008, Cristian David si de prim ministrul Romaniei de la acea data, Calin Popescu Tariceanu.
În ceea ce priveşte promisiunea siguranţei acestor acte şi modul în care au fost promovate actele normative corespunzătoare, dorim să facem câteva precizăr: Siguranţa actelor de identitate cu cip încorporat este doar un mit şi nu a fost demonstrată până acum de cei care le promovează. Orice expert în tehnologia informaţiei confirmă faptul că nu există şi nu va exista niciodată un sistem impenetrabil de protecţie a datelor. Dacă periodic apar în presă ştiri despre adolescenţi români care pătrund în serverele celor mai securizate instituţii din lume – CIA, NASA, cine ne garantează siguranţa actelor de identitate biometrice? In acest context, cipul biometric constituie in sine un atentat la siguranta nationala a Romaniei. Daca un hacker va clona pasaportul Presedintelui Romaniei sau al sefului SRI cine va raspunde? UE?
Odată stocate informaţii personale în cipuri, mai devreme sau mai târziu se vor găsi persoane care nu în scopuri ştiinţifice (la conferinţe despre securitatea electronică s-au făcut demonstraţii de decriptare), ci cu alte obiective vor putea frauda documentele de identitate. Cine ne garantează că odată cu dezvoltarea tehnologică cipurile nu vor putea fi citite chiar de la mare distanţă? Cine ne garantează că nu vor putea fi scoase şi introduse date din cipurile personale fără ştirea şi consimţământul posesorului? Se va putea ajunge la situaţia ca aceste date să fie inaccesibile nouă, proprietarilor, iar cei care vor avea acces la ele, legal sau ilegal, să le poată folosi împotriva noastră.
În al doilea rând, ni s-a spus că libertatea pentru care s-a murit în decembrie ’89 va fi garantată pe deplin odată cu integrarea în structurile euro-atlantice. Ori prin legea actelor biometrice şi prin cea privind corespondenţa electronică şi convorbirile telefonice, tocmai libertatea ne este afectată. Prin amprentarea tuturor cetăţenilor cu toţii suntem consideraţi suspecţi de activitate infracţională. Întregul sistem de supraveghere electronică reprezintă o invadare a vieţii private într-o măsură nemaiîntâlnită până acum în istorie. După 20 de ani în care ne-am luptat pentru a aduce la lumină dosarele Securităţii în care eram încătuşaţi fără voia şi ştiinţa noastră, noile acte de identitate biometrice deschid drumul pentru iniţierea unor noi dosare mult mai detaliate.
Apărarea libertăţii este o problemă de demnitate şi de existenţă naţională şi individuală. Noile legi reprezintă începutul unui proces de restrângere a libertăţilor individuale şi de intruziune în viaţa privată şi contravin art. 8 şi 10 din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene referitoare la protecţia datelor cu caracter personal şi la libertatea de conştiinţă şi articolelor 23, 25, 26, 27, 29 şi 31 din Constituţia României privind garantarea libertăţilor şi drepturilor cetăţenilor. Să fim conştienţi că pierderea libertăţii ne va afecta pe toţi, indiferent de poziţia pe care o avem în ierarhia socială!
Mai există un aspect pe care un creştin îl va considera de maximă importanţă. Cercetând informaţiile tehnice despre acest tip de acte, gândul nostru se îndreaptă imediat către descoperirea din Apocalipsă privind pecetluirea tuturor oamenilor, în vremea sfârşitului lumii, pe mâna dreaptă şi frunte cu ceva fără de care nu se va putea cumpăra şi nu se va putea vinde, dar care va constitui semnul Antihristului şi lepădarea de Hristos (Apocalipsa 13, 16-18). În zilele noastre se cunosc deja cazuri de persoane cărora li s-au implantat cipuri pe mâna dreaptă din motive de securitate, medicale sau economice.
Pe baza învăţăturii Bisericii înţelegem două aspecte. Mai întâi faptul că primirea actelor în forma actuală nu reprezintă pecetluirea finală.
Al doilea este conştiinţa că primirea lor este unul din ultimii paşi înaintea pecetluirii finale şi că această primire are drept consecinţă intrarea pe un drum al cărui capăt este acceptarea pecetluirii pe mână şi frunte şi apostazia. Dacă primim acum paşapoarte şi carnete de conducere cu cipuri, vom primi începând cu 1 ianuarie 2011 (conform OGU 184/2008) şi cărţile de identitate cu cip. Peste câţiva ani vom accepta fără probleme de conştiinţă îmbogăţirea cipurilor cu noi informaţii, care ne vor uşura legătura cu diverse instituţii medicale, informaţionale, comerciale; apoi ne va părea firească unificarea lor într-unul singur, care să încorporeze şi cărţile de credit. Peste alţi câţiva ani se va spune că, pentru a preveni pierderea şi furtul, este mai eficientă implantarea cipului în trupul omului. Va mai trece încă o perioadă şi se va ajunge la concluzia că, pentru buna funcţionare a societăţii, este strict necesar ca toţi oamenii să aibă implantate aceste cipuri pe frunte şi pe mâna dreaptă. Ce vom face atunci?
Să fim încredinţaţi că va fi mult mai greu de rezistat atunci decât acum, când nu ne aflăm în ultima fază! Obişnuindu-ne cu toate comodităţile asigurate de viaţa bazată pe o infrastructură controlată prin cipuri, ne va fi extrem de greu să renunţăm la toate înlesnirile pe care le avem.
Nu este pentru prima dată când, în numele unor intenţii bune, ţări întregi păşesc în ceea ce se va dovedi o tragedie naţională. Corifeii comunismului au propovăduit începutul unei ere noi în istoria umanităţii. Au promis că toate nedreptăţile anterioare vor fi înlăturate, că se va instaura o epocă a libertăţii şi egalităţii oamenilor, că prosperitatea şi pacea vor cuprinde omenirea. Noi, cei ce am trăit în comunism, cunoaştem mai bine decât occidentalii rezultatul: zeci de milioane de oameni ucişi, extinderea corupţiei la nivelul întregii societăţi, conştiinţe siluite într-o măsură nebănuită. Aşa cum utopia comunistă a eşuat în atingerea promisiunilor făcute, şi utopia binelui prin restrângerea libertăţii şi prin control, care ni se propune acum, va eşua. Nu vom avea parte de pacea şi fericirea făgăduite, ci de o nouă dictatură căreia nimeni nu i se va putea împotrivi.
Având în vedere consideraţiile de mai sus, credem că cea mai bună soluţie este să refuzăm actele biometrice, asumându-ne consecinţele mărturisirii adevărului. Cei care nu au puterea să facă aceasta şi le primesc, să fie conştienţi că se află pe un drum greşit care, dacă nu îl vor părăsi, va avea ca finalitate pecetluirea şi apostazia.
Totodată, este nevoie să solicităm respectarea legilor în vigoare privind respectarea drepturilor fundamentale ale omului şi a drepturilor cetăţenilor României. Astfel, în virtutea art. 23-31 din Constituţia României privind libertatea persoanei, respectul vieţii private, libertatea de conştiinţă şi accesul la informaţie, considerăm noile prevederi legale abuzive şi cerem cu fermitate respectarea dreptului fiecărui cetăţean de a accepta sau respinge actele de identitate biometrice, pe temeiul respectării libertăţii convingerilor şi a conştiinţei religioase. În virtutea acestor prevederi, va cerem ca legea privind noile acte de identitate să dea posibilitatea să refuzăm actele biometrice şi să putem opta pentru actele de tip vechi, fără ca aceasta să conducă la discriminări economice sau sociale. Reamintim că o prevedere asemănătoare s-a aplicat până nu demult pentru actualele cărţi de identitate: „persoanele care refuză cartea de identitate din motive religioase primesc buletine de tip vechi” (Ordinul 1190 din 31 iulie 2001 al Ministerului de Interne, acum scos din circulaţie).
Solicităm instituţiilor statului şi organizaţiilor non-guvernamentale să deschidă o dezbatere publică la nivel naţional, pentru ca societatea în ansamblul ei să conştientizeze implicaţiile introducerii noilor documente electronice. Până se va lua o decizie în cunoştinţă de cauză, care să reprezinte voinţa majorităţii poporului român, cerem suspendarea aplicării actelor normative OGU 94/2008 şi HG 1566/2008 privind paşapoartele electronice, a Directivei UE 126/2006 privind standardele pentru permisele auto şi a OGU 184/2008 şi OG 69/2002 privind cărţile electronice de identitate.
Prin aceasta nu ne opunem progresului ştiinţific, dorinţei de bunăstare şi siguranţă a societăţii şi nu negăm structurile de conducere statale. Dar nu dorim ca, după lipsa de libertate din perioada comunistă, să ne facem părtaşi unei noi îngrădiri a libertăţii şi unui control al oamenilor mult mai eficient decât cel de atunci. De aceea cerem cu fermitate conducătorilor politici să apere cetăţenii de ameninţarea pierderii libertăţilor dacă refuzăm buletinele cu cipuri şi să nu se instaureze un control totalitar de tip Big Brother ale cărui consecinţe pe termen lung vor fi dintre cele mai rele.
Odată cu efortul pe care îl avem astăzi de făcut pentru a înţelege corect ceea ce se întâmplă şi cum trebuie să acţionăm concret să luăm armele noastre cele duhovniceşti: postul şi rugăciunea, împreună-sfătuirea, smerenia şi sinceritatea cu care vom cere ajutor de la Dumnezeu. Nu cunoştinţele teoretice ne vor ajuta să ne păstrăm în credinţă, ci trăirea cât mai profundă a vieţii duhovniceşti. Tot binele pe care îl poate face omul izvorăşte din legătura cu Dumnezeu. Dacă-L avem pe Hristos, Hristos ne va dezlega toate întrebările şi ne va ajuta să biruim ispitele la vremea potrivită. De aceea principala noastră strădanie trebuie să fie dobândirea harului Duhului Sfânt. Dacă nu avem agonisit harul, la vremea încercărilor, oricât de bine informaţi am fi, nu vom avea putere să rezistăm şi ne vom lepăda de Dumnezeu.
În aceste momente dificile, toţi cei ce dorim binele României trebuie să ne unim în jurul Adevărului care este Hristos („Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa” – Ioan, 14, 6), să depăşim disensiunile, să nu ne lăsăm dezbinaţi de orgoliile personale. Grecia (în 1997) şi Serbia (în 2008) au reuşit să respingă introducerea actelor biometrice prin unitatea cu care poporul a acţionat.
Mărturisind Adevărul vom împlini voia lui Dumnezeu şi luptându-ne cu patimile vom putea mărturisi Adevărul. Să nu uităm de spovedanie, de pocăinţă şi să nu fim creştini de formă. Dacă Dumnezeu ne-a îngăduit să trăim astfel de vremuri „apocaliptice”, când spunem binelui rău şi răului bine, este pentru că noi ne-am îndepărtat de Dumnezeu şi nu avem pocăinţa celor din cetatea Ninive.
Dumnezeu să-i binecuvinteze şi să-i întărească pe toţi cei care se vor angaja în lupta cea bună pentru păstrarea demnităţii şi libertăţii întru Adevăr.
Va solicitam asadar sa reanalizati HG 1566/2008 a Guvernului Tariceanu, care, conform Notei de fundamentare al Hotararii, nu a tinut absolut deloc cont de impactul social negativ al acestui act normativ, emis fara absolut nici o dezbatere publica, intr-o tara eminamente ortodoxa.

In numele Coalitiei Impotriva Statului Politienesc si a celor peste 50.000 de semnatari ai formularelor si petitiilor impotriva Pasapoartelor Biometrice si a Legii indosarierii electronice
Asociatia Civic Media
Victor Roncea, Presedinte de onoare
4 Februarie 2009

Nota: Depunem alaturat Studiul INTRODUCEREA PAŞAPOARTELOR, A PERMISELOR AUTO ŞI A CĂRŢILOR DE IDENTITATE CU CIP ÎN ROMÂNIA – mijloace de îngrădire a vieţii persoanei şi a libertăţii religioase – impreuna cu semnaturile olografe a peste 10.000 de romani, obtinute in numai doua saptamani. Alte 10.000 de semnaturi la vom depune alaturat unei Plangeri adresate Parlamentului Romaniei. Aceste 20.000 de semnaturi olografe se adauga celor peste 30.000 aflate pe internet la http://www.petitiononline.com/NU666/petition.html si http://www.petitieonline.ro/petitie-p37662052.html

Cititi Studiul la adresa http://www.civicmedia.ro/

ANALIZA - CIP BIOMETRIC VS OM. Tratat de atemporalitate românească. Viitorul condiţionat optativ.

Motto:
Între societatea bazată pe frică
şi societatea bazată pe iubire
va exista dintotdeauna un conflict ireconciliabil,
în sensul că cel ce iubeşte se va sacrifica
pentru ca cel căruia i-e frică
să înveţe să iubească.


Frica este iraţională prin aceea că dorinţa de a împlini, prin puterea trupului, suma unor instincte biologice, covârşeşte intr-atât raţiunea încât, prin starea de angoasă generalizată a individului, îi subjugă acestuia puterea de judecată limpede şi de discernământ, forţându-l să utilizeze mintea nu pentru a găsi soluţii reale de satisfacere a nevoilor sale fireşti, ci pentru a justifica soluţii imaginare pentru încercarea, întotdeauna nereuşită, de satisfacere a nevoilor sale, atât cele fireşti cit mai ales cele nefireşti. Frica permanentizată naşte ura, care este o stare de respingere sufletească şi mentală a oricărui lucru, ceea ce tinde către distrugerea lucrului urât. Acea stare nefericită duce, până la urmă, la ura de sine şi la dorinţa de autodistrugere, după cum şi istoria încercărilor de tiranie o demonstrează. Aceasta să fie societatea pe care o dorim?

Iubirea este supra-raţională prin aceea că, din dorinţa de a depăşi, prin puterea mintii, instinctele biologice, foloseşte nu numai toată buna funcţionare de coordonare a raţiunilor de a fi a lucrurilor, care este principala funcţiune a minţii, ci depăşeşte aceasta, ajungând la un principiu transcendent existenţei lucrurilor şi îl recunoaşte pe acela ca pe cauza raţiunii însăşi. În cazul iubirii, aşa cum este ea înţeleasă de către doctrina creştină, raţiunea nu numai că nu este pervertită sau anihilată, ci este depăşită tocmai prin faptul că întreaga ei funcţionare corectă conduce la o înţelegere mai presus de ea şi care îndreptăţeşte şi dovedeşte starea morală superioara a fiinţei care iubeşte.
Iubind, deci în starea sa fericită şi împlinită, omul capabil de o permanentă jertfă de sine şi societatea pe care o compune priveşte toate lucrurile nu numai cu profundă înţelegere şi compasiune, dar evoluează către o şi mai mare înnobilare a sa şi a tuturor lucrurilor. Modelul unui astfel de stat este, din câte ştim, Imperiul Bizantin.

Entităţile care cercetează şi susţin programe bazate pe ICT sunt multe. Dar să luăm cel mai la îndemână exemplu. Societatea Tehnologică de Informaţie, principalul sponsor şi promotor al programelor de introducere a cipurilor în toate domeniile vieţii publice în Europa, fără vreun referendum sau vreun consimţământ popular, nu numai că nu informează pe nimeni de planurile sale, dar se pare că titulatura acestei organizaţii e de fapt singura acţiune de sinceritate pe care o face, fiindcă e limpede că nu doreşte ca informaţia să fie a omului, a cetăţeanului, a societăţii civile, deci nu în sensul informării noastre se numeşte ea aşa, ci cu scopul PROPRIEI ei informări REFERITOARE LA NOI. Această organizaţie (de tip neonazist după configuraţia conceptuală, care promovează idei precum “noua rasă îmbunătăţită tehnologic”, ca şi cum omul nu ar fi DEJA o fiinţă nobilă şi desăvârşit creată de Dumnezeu), se susţine nu numai cu ameţitoare cifre de afaceri şi preconizări fabuloase în ce priveşte profitul economic, cu care păcăleşte Statele Membre (între 2007 şi 2013, generoasă, oferă 2, 170 miliarde de Euro în cadrul Programului pentru antreprenoriat şi inovare (EIP), incluzând alte 430 de milioane de Euro pentru promovarea inovării; 728 milioane de Euro pentru Programul de sprijin pentru politică în domeniul comunicaţiilor şi tehnologiilor informaţiei ICT; şi 727 milioane Euro pentru Programul de energie inteligentă în Europa (IEE), programe nedezbătute public (deşi este obligatoriu ca programele de natură dubioasă ce aduc riscuri la adresa demnităţii şi libertăţii omului să fie dezbătute cel puţin 36 de luni prin toate mijloacele publice), neanunţate, nereglementate legislativ, dar totuşi semnate la rece şi cu uşile închise faţă de mass-media sau de cetăţeanul de rând, care se va trezi că i se va aplica prin injecţie sau prin vreun alt mod neobservabil, un implant cu micro-cip care să-l spioneze în permanenţă, să-i modifice comportamentul, voinţa, gândirea şi simţirea prin diverse tehnologii, aşa cum o dovedesc studiile aplicate de sociologie, psihologie şi medicină. Citim, începând cu anii 80, prin presa americană mai ales, articole cu viziuni futuriste a unei computerizări de scară mondială. Visele narcotice şi adolescentine ale oamenilor de ştiinţă atei se întâlnesc în mod cu totul nefericit şi de mare succes, cu buzunarul larg şi mereu mai lacom al tăticilor făuritori de ideologii de mulgere economică a tuturor, şi se nasc trenuleţe fără frâne care circulă silenţios către abisul abrutizării omului.
Pentru ochii avizaţi şi informaţi în realitate, nu doar cu numele, este nu numai dovedit în repetate rânduri de către comisiile, comitetele, organele şi organismele competente din Statele Unite şi Europa, că:
- din punct de vedere economic, din afacerea cu cipuri pe produse au de câştigat nu producătorii, ci intermediarii, iar costurile produselor nu se micşorează, deci nici într-un caz nu e ceva benefic pentru cetăţean. Scopul adunării de date şi studii demografice, bazate pe folosirea acestor cipuri pe care oamenii le iau cu sine odată cu cumpărarea produselor nu au drept scop decât o şi mai virulentă şi mai fără de scrupule campanie de publicitate. Iar băncile, dacă într-adevăr ar dori să ofere o mai mare siguranţă clientului, şi o mai bună eficienţă tranzacţiilor online, ar avea la dispoziţie o gamă largă de soluţii preferabile celei cu cipuri. (Oricine va putea citi şi modifica datele incluse pe cip. Mai mult, 1 din 1000 de scanări este eronată. Judecaţi gradul de siguranţă publică a acestor cipuri.)
- din punct de vedere al sănătăţii, există în curs de testare o serie de aplicaţii, (mai mult sau mai puţin justificate de nevoile reale ale pacienţilor), de dispozitive medicale, active sau pasive, care folosesc micro-cipuri. Asociaţiile Medicale şi pentru Protecţia Consumatorilor din Statele Unite au făcut şi publicat numeroase studii conform cărora se arată că riscurile aferente acestor aplicaţii sînt nu numai foarte multe, dar că numărul acestor riscuri este necunoscut. Nu s-au întreprins încă studii pe termen lung în ce priveşte ireversibilitatea efectelor secundare negative. Fără a se formaliza sau preocupa prea mult, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei din România îşi arogă, probabil în tandem secret cu Ministerul Sănătăţii, Anacronismelor şi Dezinformaţiei, dreptul stupefiant nu numai de a nu anunţa populaţia, care i-a mandatat, în legătură cu aceste riscuri, dar şi-a dat deja acordul din plin de testare a acestor aplicaţii în planul aşa zisei sănătăţi publice din România. Răsplata trebuie să le fi fost destul de substanţială, ca să le substituie golul existent de conştiinţă.
- din punct de vedere politic, prin aplicarea de cipuri pe oameni, tratându-i aşadar ca pe vite, se lezează toate drepturile fundamentale ale omului scrise în toate actele constitutive ale societăţii moderne din ultimele veacuri. Originea ideii de culegere a datelor biometrice începe cu încercările poliţieneşti ale sec. 19 de a identifica şi urmări răufăcătorii. Este adevărat că sîntem cu toţii păcătoşi, dar chiar vrem sa abrogăm prezumţia de nevinovăţie? Responsabilitatea personală, liberul arbitru şi alegerea acţiunii celei mai reprezentative pentru individualitatea noastră, sînt lucruri fără de care nu se poate imagina un concept de împreună-vieţuire în societate. Fără aceste lucruri de bază, iar locul de frunte al aplicării liberului arbitru este credinţa, omul nu devine doar sclav, ci moare sufleteşte.
- din punct de vedere social schimbările culturale vor avea un asemenea impact că, în condiţiile în care drepturile omului nu mai sînt considerate importante, iar limbajul a fost deturnat în aşa fel încât termenii să aibă valenţa contrară celei de veacuri cunoscute, nu se poate lesne prevedea vreo valoare care să mai constituie un liant între oameni. O societate computerizată bazată pe teroare în care indivizii sînt, paradoxal, alienaţi prin conectare artificială, este o societate sortită pieirii.

Dar… să tăcem în continuare şi să aşteptăm ziua când vom cere voie unei maşini de spălat creier să ne spunem unul altuia că ne e dor de libertate, dar asta ar însemna să nădăjduim că ne vom mai putea aminti ce-o fi aceea?!

Frica o fi păzind într-adevăr bostănăria, dar degeaba, dacă bostanul e sec. Nici hoţul n-are ce fura.

În o cu totul altă ordine de idei, o singură clipă de iubire e ca o veşnicie.

N.

FAPT DIVERS. Ce vraji au mai facut cei doi "frati" patati, reeducati, Adolf Marian Vasile Crivat Razvan Codrescu si iubitul sau Claudiu Riceard Tarziu

Uneori, dragostea depaseste toate frontierele sexului urat si patrunde chiar si in cele mai nebanuite cotloane si... calorifere!

APOLOGETICUM: Indemn de la parintele Filotheu: Fratilor, nu va fie teama!



Vezi interviul integral la Indemn de la parintele Filotheu - Fratilor, nu va fie teama !
Vezi si Parintele Rafail Noica: Sa ne pregatim pentru ceea ce nu vom putea stavili
Foto: Cristina Nichitus

STIRI RFID: Sterilizati si cu cipuri. Se intampla in Romania



O problema si pentru proprietarii de animale. Primaria vrea sa "cipeze" toti cainii din Bucuresti, cu VeryChip implantat in ceafa. Avantaj? Cica ar fi gratuit! Grabiti-va! Termen de contestare la Primaria Municipiului Bucuresti: inca 10 zile. Vezi http://www.pmb.ro/

STIRI RFID (Proaste): Serbia, santajata cu intrarea in UE, a tiparit 230.000 de Pasapoarte Biometrice si 350.000 de Carduri de Identitate

Over 230,000 biometric passports, 350,000 new IDs issued

Serbia on its path to the EU has two guidelines, the first being a political one, which implies applying for candidacy, while the second is visa liberalisation, which implies adoption of accompanying laws and the security of documents.
First Deputy Prime Minister and Minister of the Interior Ivica Dacic today stated that now that the new system for reading biometric documents has been installed at Nikola Tesla Airport, Serbia is ready to continue on its EU road. He announced that these systems will be installed at all border crossings, adding that representatives from the European Commission will arrive in Serbia on Monday to determine how far Serbia has gone on its EU road. The safety of documents and satisfactory control of state borders are one of the preconditions for Serbia’s entry to the Schengen ‘white list’, said Dacic, adding that so far over 230,000 biometric passports and 350,000 new IDs have been issued. He explained that the goal is to record every crossing of the border, which has not been the case so far, adding that this requires a single information system. The Ministry’s goal is to create a single information system for issuing Serbian visas in order to speed up the process, Dacic said. He explained that so far around 2,000 applications for passports have been submitted to Serbian embassies and consulates, adding that the process of issuing these documents is going well. He recalled that on its path to the EU Serbia has two guidelines, the first being a political one, which implies applying for candidacy, while the second is visa liberalisation, which implies adoption of accompanying laws and the security of documents. Dacic also noted he expects the talks on dual citizenship with Montenegro to be soon resumed. Serbia is ready for the talks and we must find a solution in the interest of our citizens, said Dacic, adding that this is not a police matter, but a political issue. Head of the Border Police Administration Nenad Banovic specified that the new system for reading documents at the Nikola Tesla Airport was installed on January 28, noting that over the past two days around 1,000 documents were read.
02. February 2009. Source: EMportal, Tanjug

INFO CIP. Ce mai zic turcii despre noi. ZAMAN Romania: Romen dindarlardan 'fişlenme' protestosu

Romen dindarlardan 'fişlenme' protestosu
Romanya'da kilise yetkilileri ve dindar çevreler, ülke geneli telefonların 6 ay boyunca dinlenmesine izin veren kanun ile çipli biometrik pasaport uygulamasına 'fişlenme' endişesiyle karşı çıktı.
İçinde papazların da yer aldığı bir grup protestocu, başkent Bükreş'teki patrikhane önünde protesto gösterisi düzenledi. Dindar çevreler, her iki uygulamanın da insan haysiyetine yakışmadığını ve özgürlüklerin kısıtlandığı görüşünü savunuyor. Romanya'da 6 ay boyunca bütün telefon görüşmeleri ve internet yazışmalarının kayıt altında tutulmasına dair kanun hafta başında yürürlüğe girdi. 50'den fazla güvenlik unsuru içeren çipli biometrik pasaportlar ise cuma gününden itibaren verilmeye başlandı.
Birbiri ardına yürürlüğe giren iki kanun, kilise çevrelerinin tepkisini çekti. Kilise, kişisel özgürlüğe aykırı bulduğu ve insan haysiyetine müdahale olarak gördüğü her iki uygulamaya karşı halkı protestoya çağırdı. Papazların da katıldığı gösteri Bükreş'teki Patrikhane önündeki meydanda yapıldı. 300 kadar vatandaşın katıldığı protestoda 'Polis devletine karşı birleşelim', 'Yeni dünya düzenine hayır deyin' yazılı pankartlar taşındı. Yapılan konuşmalarda, "şeytani bir sistemin insanları kodlayarak özgürlükleri yok etmeye çalıştığı" vurgulandı. Bu sırada göstericiler "Masonlar dışarı" diye bağırdı.
666 NUMARASINA TEPKİ
Kilisenin insanların kodlanmasına karşı çıkmasında Apokalipse inancı da etkili. Petru Voda manastırı başrahibi Iustin Parvu, Apokalipse'de şeytanın 666 numarasıyla kodlandığını, bu kodun bir insana verilmesinin uğursuzluk getireceğine inandığını açıkladı. Papaz Parvu, hükümetin yeni kanunlarıyla İncil'de yazıldığı gibi dünyanın sonu yakınlaştığının tescil edildiğini iddia etti.
Parmak izi tarama, parmak izinden otomatik kimlik tanımlama, kimlik yönetim programları, suçluların kimlik bilgilerini yakın takip, ses, damar, yüz, gözbebeği tanıma ve el geometrisi gibi pek çok alanı kapsayan biometrik unsurlar, insanların tanımlanmasında önemli bir veri tabanını oluşturuyor.
Cihan
03 February 2009, Tuesday
Vezi si Macedonian International News Agency MINA:

STIRI RFID Noile permise auto cu cip biometric, un alt mod de identificare prin unde radio


Noile permise auto contin anumite coduri care „spun" ca purtati ochelari, proteze, sau ca aveti voie sa conduceti doar intr-un anumit interval orar si in anumite zone. Mai mult, noile permise de conducere vor avea trecuta si starea dumneavoastra de sanatate, informeaza cartiere.ro.
In concordanta cu directivele europene in ceea ce priveste permisele auto, si romanii vor avea parte de permise de conducere cu un cod de informatii detaliat. Astfel, noile permise de conducere vor arata starea de sanatate a conducatorului auto, vor exista mentiuni legate de vederea, auzul sau eventualele boli de care ar suferi conducatorul auto. Permisul de conducere va fi totodata si o carte de vizita a masinii, pentru ca va avea anumite mentiuni legate de masina: tipul transmisiei, sistemul de franare sau de directie. Noile reglementari in domeniu se bazeaza pe Directiva 126/2006 a Comisiei Europene. Directiva 126/2006 privind permisele de conducere va face posibil ca din 2012 pe intreg teritoriul Uniunii Europene conducatorii auto sa aiba un singul model de permis insa peste cateva luni, din ianuarie 2009 vor intra in vigoare primele restrictii. (de tipul "posesorul trebuie sa conduca doar ziua sau doar insotit"). Noul permis de conducere va arata ca un card de plastic colorat in albastru si galben in care va fi incorporat un microcip, va contine cateva rubrici noi.
Permisele europene vor conţine un cod cu informaţii privind starea de sănătate: vederea, auzul, boli etc, dar şi restricţionări de tipul "posesorul trebuie să conducă doar ziua sau doar însoţit". Tot pe permis vor fi consemnate date privind tipul transmisiei, sistemul de frânare sau de direcţie. Microcipurile vor permite actualizarea datelor sau a fotografiilor conţinute. Noile permise vor avea termen de valabilitate administrativă de 10 ani, iar statele membre ale UE vor putea extinde această perioadă până la 15 ani. Pentru camioane şi autobuze, termenul de valabilitate va fi de cinci ani, informeaza si Monitorul de Botosani.
Portalul http://www.calauzaortodoxa.ro/ reproduce la randul sau dintr-un alt ziar din Botosani:
“Cel putin teoretic, noile documente care permit conducerea unei masini nu vor putea fi falsificate si vor avea un cip care va contine toate informatiile despre un sofer. Datele vor putea fi citite de orice politist din Europa. Pe lânga aspectul total schimbat - de la culoare si fotografie, pâna la materialul si modul de realizare, noul permis de conducere va contine si o serie de coduri prin care sunt reliefate anumite restrictii impuse soferilor. Noile permise vor fi unice la nivel european si vor putea fi citite de orice politist din Uniunea Europeana. Reprezentantii Serviciului de Permise sustin ca, prin intermediul CIP-ului, se pot introduce date noi medicale. Astfel, daca un posesor se imbolnaveste psihic, acest lucru ar urma sa fie automat introdus pe permis astfel incit sa fie descoperit la orice control ca nu mai are dreptul sa conduca. Totodata, In momentul citirii permisului, politistul va avea informatii complete despre comportamentul soferului in statele prin care a trecut.”
Politia pretinde ca introducerea noilor permise survine dupa inmultirea cazurilor de falsuri comise mai ales de catre romanii care lucreaza in strainatate. Realitatea este insa cu totul alta. Masura a fost luata la nivel european sub pretextul unificarii tipurilor de permise urmand ca ţările care doresc sa poata introduce în el şi un cip cu informaţii. Noile reglamentari europene prevad ca introducerea de cipuri sa fie opţională si ca informaţiile conţinute de acestea vor fi confidenţiale. Din pacate in Romania s-a decis introducerea cipului ce va contine foarte multe date personale. Cine garanteaza insa confidentialitatea acestor date? Cine garanteaza ca ele nu vor fi folosite in mod abuziv de catre un politist corupt din Romania sau din alte state UE? Cine ne protejeaza de guvernele pline de masoni si politicieni corupti?, intreaba Calauza Ortodoxa.

TRADAREA SI (NE)UITAREA. Apa si pamant romanesc. Cum da istoria o palma (pe jumatate) Ucrainei: exact 61 de ani de cand ni s-a furat Insula Serpilor

O victorie pe jumatate, sentinta de la Haga ne da sperante pentru rezolvarea definitiva a tuturor problemelor istorice si diplomatice cu Ucraina. Neindoios, izbanda in lupta juridica pentru lamurirea la nivel international a situatiei platoului continental din jurul Insulei Serpilor, prin contributia decisiva a diplomatului profesionist Bogdan Aurescu, trebuie aplaudata si rasplatita, inclusiv prin numirea sa urgenta ca secretar de stat la MAE.
Dar, sa fim realisti: nu este de ajuns. Ca apa si subsolul Marii Negre din zona coastelor romanesti ne apartin, stim de vreo 2000 de ani si mai bine. La fel cum stim si ca Insula Serpilor este stravechi pamant romanesc. Ne bucuram, ne bucuram, dar sa mai si gandim.
Daca dam filmul inapoi, vom constata ca tot acest efort aproape incomensurabil al micutei diplomatii de la Bucuresti - in comparatie cu leviatanul ex-sovietic de la Kiev - a fost dus, tot pe banii nostri, dintr-o "regretabila eroare", in urma careia romanii si Romania reala au devenit un fel de "victima colaterala"a intelegerilor murdare dintre Administratiile lui Ion Iliescu si Emil Constantinescu si cea a dictatorului comunist Leonid Kucima. Toata aceasta nebunie, pentru a carei rezolvare, partiala, ne bucuram azi, a pornit in urma cedarii Insulei Serpilor - prima oara de la confiscarea ei de catre URSS - prin mizerabilul Tratat cu Ucraina, stimulat de Iliescu si parafat de Constantinescu. Dupa cum se stie astazi, putin mai mult decat ieri, Insula Serpilor a fost preluata de URSS printr-un simplu Proces Verbal, act neratificat niciodata in istoria comunista dintre cele doua state, dar, atentie, legiferat, printre randuri, de rusinosul Tratat din 1997.
Micii oameni de stat ai diverselor regimuri, post 1989, si parazitii lor ar trebui sa stie ca istoria nu uita si nu iarta. Insula Serpilor a fost dorita de URSS ca avanpost geopolitic si geostrategic al marii puteri militare de la Rasarit, alaturi de accesul la Gurile Dunarii, realizat, in parte, prin confiscarea Basarabiei. Dupa invadarea si ocuparea teritoriilor istorice romanesti, in 1944, si instalarea comunismului bolsevic in Romania, URSS s-a grabit sa puna mana, legal, pe ce furase cu forta armelor.
La 3 februarie 1948, la Moscova, Petru Groza se intalnea cu Stalin, ascultand umil ordinele tatucului. Profesorul Dominut Padurean, in exceptionala sa monografie "Insula Serpilor", reda pas cu pas ce a urmat acestei convorbiri ramase secreta. A doua zi, 4 februarie, cele doua dele­gatii au semnat doua documente oficiale, concepute de agenta nr. 1 a Kominternului in Romania, Ana Pauker, si co-autorul Pactului cu Hitler, Veaceslav Molotov. Primul dintre ele a fost "Tratatul de prietenie, colaborare si asistenta mutu-ala dintre URSS si RPR", valabil 20 de ani. Al doilea document - pregatit de V.M. Molotov impreuna cu Ana Pauker, ministrul de Externe al RPR - a fost un "Protocol referitor la precizarea parcursului liniei frontierei de stat intre Republica Populara Romana si Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste", care stipula, la Anexa II: "De-a lungul fluviului Dunarea, de la Pardina la Marea Neagra, lasand insulele Tataru Mic, Daleru Mic si Mare, Maican si Limba de partea Uniunii R.S.S., iar insulele Tataru Mare, Cernovca si Babina - de partea Romaniei; Insula Serpilor, situata in Marea Neagra, la rasarit de gurile Dunarii, intra in cadrul Uniunii R.S.S". A urmat apoi, la 23 mai 1948, Procesul Verbal semnat chiar pe Insula, intre Nicolai Pavlovici Sutov, prim secretar al ambasadei URSS si agentul kominternist Eduard Mezincescu, ministru plenipotentiar al Afacerilor Straine, in care se afirma: "In virtutea si in executarea Protocolului Sovieto-Roman semnat la Moscova la 4 februarie 1948, am incheiat prezentul proces verbal, constatand ca astazi la ora 12 (ora locala) Insula Serpilor sau Zmeinii, situata in Marea Neagra la 45 grade, 15 minute, 18 secunde latitudine Nord si 30 grade, 19 minute, 15 secunde longitudine Est de Greenwich, a fost inapoiata Uniunii Sovietice de catre Republica Populara Romana si incadrata in teritoriul Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste". Prin acest Proces Verbal, formularea din 4 februarie 1948, "intra in cadrul Uniunii RSS"a fost inlocuita cu "inapoiata Uniunii Sovietice", o formulare care a generat, ulterior, prin tradarile succesive de la Bucuresti, "inapoierea"ei succesoarei URSS, Ucra­ina portocalei rosii.
Asadar, sa ne bucuram, dar nu intru totul.

Apelul Asociatiei Tinerilor catre Poporul Roman: Spuneti NU cipurilor si inregistrarii populatiei!

Asociatia Tinerilor din Romania pentru Cultura si Normalitate - A.T.R.C.N.

Apelul Asociatiei Tinerilor catre Poporul Roman

A fost nevoie ca acum 20 de ani peste 1000 de persoane, tineri si batrani, copii si oameni maturi sa moara pentru ca NOI sa fim LIBERI !
S-a strigat fara frica : ”Libertate!”, o valoare atat de promovata astazi in mediile occidentale si democratice, dar care, in numele securitatii colective, este pe punctul de a ne fi luata. Ne vedem din nou obligati sa ne cerem acest drept natural!
Consideram ca legea 298/2008 care perevede reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, precum si obligativitatea aplicării pe documentele de identitate a unui dispozitiv de identificare prin unde radio, un cip care conţine detalii personale biometrice precum şi alte date, inclusiv amprentele digitale (în conformitate cu Regulamentul nr. 2252/2004 al Consiliului Europei, privind standardele pentru elementele de securitate şi elementele biometrice integrate în paşapoarte şi în documente de călătorie emise de statele membre) inscriu peste 20 de milioane de romani pe „lista posibililor infractori”.
Aceste legi „democratice”:
- sunt neconstitutionale si incalca:
-articolului 23/1(cap. II) din Constituţie prevede că "libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile", articolului 29/1(cap. II) care arată că "libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă".
-articolul 26 /1 (cap. II) din Constituţie obligă autorităţile să respecte şi să ocrotească "viaţa intimă, familială şi privată", articolul 28(cap. II) ocroteşte secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare precum şi articolul 53/2(cap. III), care prevede că "restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică", arătând că măsura "trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii".
-Articolul 1 din DECLARATIA Drepturilor Omului si Cetateanului: „Toate fiintele umane se nasc libere si egale în demnitate si în drepturi.”
- incalca o serie de drepturi si libertati individuale;
- incalca Declaratia Drepturilor Omului si Cetateanului;
- inlocuiesc numele si identitatea persoanei cu un simplu cod;
- contravin invataturii crestine.


Tinand cont de cele mai sus exprimate, cu riscul de a fi catalogati extremisti, fanatici ori habotnici, NE DECLARAM IMPOTRIVA legalizarii si promovarii acestor hotarari antidemocratice, anticrestine, antiumane.
Suntem ferm impotriva reţinerii datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, impotriva obligativitatii aplicarii de paşapoarte şi permise auto care conţin microcip, precum si impotriva amprentarii digitale a persoanelor asemenea infractorilor.
Spunem un NU-hotarat in memoria celor morti pentru demnitatea si libertatea natiunii romane precum si in numele celor care nu vor sa fie niste numere fara personalitate!
1 februarie 2009

Basescu a dat de pamant cu autonomia maghiara. Departamentul Pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni merge la Guvern

Presedintele Traian Basescu a declarat la sosirea pe aeroportul Otopeni, dupa vizita din Ungaria ca, principala problema discutata cu omologul sau maghiar a fost statutul minoritatilor maghiare respectiv romane din ambele tari, iar concluzia la care s-a ajuns a fost ca, atat Romania cat si Ungaria au rezolvat in maniera proprie si democratica aceasta problema chiar daca abordarile au diferit.

"Unul dintre subiectele discutate cu omologul maghiar a fost cel al drepturilor minoritatilor. Concluzia fiind ca fiecare tara si-a rezolvat acesta problema asa cum a considerat ea de cuviinta. Cu observatia ca Romania nu recunoaste drepturi colective pentru minioritati, si ca nu recunoste pretentiile privind autonomia teritoriala a minoritatii maghiare din Romania. In schimb, Romania sustine o largire a autonomiei la nivel local pentru autoritatiile locale din intreaga tara".

Basescu: Trebuie stopat procesul de asimilare al romanilor

Procesul de asimilare a romanilor care traiesc in Ungaria se desfasoara destul de rapid si trebuie gasite solutii pentru stoparea acestui fenomen, a mai afirmat Basescu
"Trebuie sa facem un efort crescut pentru romanii din Ungaria, pentru ca, impotriva vointei statului maghiar - nu exista nicio suspiciune aici - procesul de asimilare este un proces care se desfasoara destul de rapid, in momentul de fata 25% din cei 8.000 de romani nemaivorbind limba romana. Deci, avem obligatia ca, impreuna cu statul maghiar, sa gasim formule de stopare a procesului de asimilare a romanilor care traiesc pe teritoriul Ungariei", a spus seful statului.
Totodata, el a dat asigurari ca prin Departamentul pentru romanii de pretutindeni, proiectele etnicilor romani din Ungaria vor fi sustinute financiar. Departamentul pentru romanii de pretutindeni (DRRP) va fi trecut de la Ministerul Afacerilor Externe in subordinea Guvernului. Promisiunea a fost facuta luni de catre presedintele Traian Basescu aflat in vizita de stat in Ungaria. "In curand, acest departament va trece in subordinea directa a premierului", a spus presedintele Basescu in cadrul unei intalniri cu studentii romani si tineri profesionisti care studiaza si lucreaza in Ungaria.

Autonomia Tinutului Secuiesc, singura tema de interes pentru presa ungara dupa vizita lui Traian Basescu

Presa ungara s-a concentrat pe subiectul autonomiei Tinutului Secuiesc, in articolele de luni si marti, care trateaza subiectul vizitei presedintelui Romaniei, Traian Basescu in tara vecina, transmite NewsIn.
Majoritatea titlurilor graviteaza in jurul aceleasi fraze, "Nu va fi niciodata autonomie in Tinutul Secuiesc".
Cel mai mare ziar din Ungaria, Nepszabadsag, scrie in editia online ca Basescu exlude autonomia teritoriala in Secuime si incepe articiolul cu precizearea ca seful sratului roman admite o autonomie "politica".
"Solyom Laszlo (presedintele Ungariei, n.r.) a subliniat, in replica, faptul ca Ungaria considera posibila autonomia teritoriala si sprijina eforturile comunitatii maghiare in acest sens. El a adaugat ca nu infirma faptul ca politica Romaniei privind minoritatile este una conforma standardelor europene, avand in vedere ca ele sunt standarde ", se arata la finalul articolului aparut marti pe editia online.
Magyar Nemzet se concentreaza pe aceeasi tema, adaugand ca cele doua parti au aratat ca relatiile bilaterale vor continua. Ziarul mai aminteste ca Solyom a primit asigurari de la omologul sau roman ca iesirea UDMR de la guvernare nu va afecta comunitatea maghaira, ale carei drepturi vor fi garantate in continuare.
Televiziunea Duna TV - care este vizionata in tot Bazinul Carpatic, inclusiv in Romania - a avut un ton mai agresiv in relatarea sa de luni a intalnirii bilaterale.
"Niciodata! Asta a raspuns seful statului roman la intrebarea cand va fi autonomie teritoriala in Secuime", se arata intr-o stire de pe site-ul televiziuni. Jurnalistii de la Duna Tv au luat o reactie si de la presedintele UDMR Marko Bela, acesta aratand ca stia cum gandeste presedintele Basescu, dar ca in Romania ultimelor doua decenii multi politicieni au spus de multe ori la o solicitare sau alta "niciodata".
Marile cotidiene nu au avut publicate marti sau luni pe site-urile lor editoriale pe tema vizitei lui Basescu in Ungaria, iar articolele de marti s-au rezumat la anuntarea vizitei sefului statului roman la Gyula. Site-ul www.hir6.hu a tinut sa mentioneze ca nici Garda Ungara, nici radicalii de la Partidul de Dreapta nu vor organiza actiuni de protest.
ZIUA Online

Crucea.ro semnaleaza o stare de fapt: Cip, anti-cip, anti-anti-cip, anti-anti-anti-cip


Crucea.ro
Cînd va veni Fiul Omului, va gasi El credinta pe pamînt?

O varietate de atitudini in presa pe tema mitingului impotriva pasapoartelor biometrice. De la relatari oarecum neutre si incercari de evaluare semidetensionate, la cele ale organizatorilor sau celor care au rezonat cu acest eveniment, apoi ale celor care, in reportaje unilaterale (si, pe alocuri, camera video intr-o pozitie improbabila), isi apara viziunile anti-anti-cip-ate, pina la unele (printre care si noi) care sanctioneaza partizanatul celor din urma. Pentru cei care vor sa afle mai multe despre miting, un punct bun de plecare este chiar una din vocile din Coalitia Impotriva Statului Politienesc. Si va recomand perspectiva lui Mihnea Maruta. Un semnal international despre manifestatie aici.
Pentru cei care au rabdare sa citeasca perspectiva mea, iata un fragment dintr-un articol scris recent:
Deunazi au fost adoptate primele pasapoarte biometrice. De citiva ani buni am auzit la predicile noastre sa nu le primim. In calatoriile mele la Athos am fost sfatuit duhovniceste, de asemenea, sa evit, cind va veni vremea, aceasta momeala inselatoare. Intotdeauna mi se parea ca asta se va intimpla undeva departe in viitor. Se intimpla azi. Reactia B.O.R. la avertismentele si apelurile unora dintre credinciosii sai mi se pare foarte palida, ramine sa vedem ce vor decide in februarie pe aceasta tema. Ii dau slava lui Dumnezeu ca in bisericile noastre, ale vechilor calendaristi, macar, nu trebuie decit sa asculti sfatul ierarhilor, iar nu sa pui la cale miscari de “trezire” a Bisericii. Dar ce se intimpla in Romania in acest moment? Vom vedea o sumedenie de argumente, care mai de care mai efervescente. Unele au inceput deja sa se produca, si am vazut deunazi un articol care ridiculiza in termeni foarte duri, cu totul deplasati, angoasele crestinilor ortodocsi care nu vor sa primeasca insemnarea in acest chip.
Read the rest of this entry »
Gheorghe Vanau
Posted in Lumea 2 Comments »

Coalitia Impotriva Statului Politienesc merge maine la Guvern. Cererea de Interventie la Curtea de Apel

Coalitia Impotriva Statului Politienesc, constituita ca raspuns civic la aparitia Hotararii de Guvern 1566/2008 privind Pasapoartele Biometrice si a Legii 298/2008 privind controlul electronic al populatiei anunta un nou protest public, maine, intre orele 12.30 - 14.30, in fata Guvernului Romaniei, Piata Victoriei Nr 1.
Reprezentantii Coalitiei au solicitat o intrevedere cu membri ai Guvernului Romaniei in vederea depunerii unui studiu profesionist asupra pericolelor de securitate, sociale si religioase ale introducerii obligatorii a Cipului biometric bazat pe tehnologia identificarii prin unde radio (RFID), insotit de o lista de 10 000 de semnaturi olografe, pe suport de hartie, impotriva Pasapoartelor Biometrice. Aceste semnaturi, stranse in doar doua saptamani, se adauga la cele peste 30 000 de persoane care au contestat – prin doua petitii online - legalitatea si constitutionalitatea prevederilor Hotararii de Guvern nr. 1566/15.12.2008 privind pasapoartele biometrice si a Legii 298/2008, sesizata de ziarul ZIUA la Avocatul Poporului pentru Curtea Constitutionala. Strangerea semnaturilor continua in vederea altor actiuni. Acestea pot fi trimise si la Manastirea Petru Voda, Comuna Poiana Teiului, Judetul Neamt.
Incepand cu data de maine, Coalitia Impotriva Statului Politienesc va inceta orice manifestatie de strada, imediat dupa depunerea studiului si a listei de semnaturi la Guvernul Romaniei, asteptand anuntarea unei pozitii oficiale din partea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane - care se va intruni la data de 25-26 februarie - cu privire la noile masuri de supraveghere si control ale populatiei ce au ingrijorat deopotriva numerosi crestini ortodocsi, duhovnici si ierarhi, cat si organizatii ale societatii civile.
Sfantul Sinod este cea mai inalta autoritate institutionala a BOR nu doar pentru toate problemele dogmatice si canonice, ci si pentru cele bisericesti de orice natura. Asteptam asadar, cu fiiasca supunere, indrumarea si pronuntarea Sfantului Sinod pe aceasta tema - a restrangerii libertatii omului prin masuri ale statului considerate abuzive, excesive si ilegal.
Constituţia Romaniei consfinteste drepturile constitutionale privitoare la viata intima si privata a persoanei, precum si cele referitoare la libertatea de gandire, constiinta si religie. In vederea protejarii acestor drepturi legitime, in acest interval, pana la data sedintei Sfantului Sinod, Coalitia Impotriva Statului Politienesc a trecut deja la masuri de actiune civica in instanta. Astfel, in data de 11 februarie, la Curtea de Apel, incepand cu ora 9.00, va avea loc judecarea cererii de suspendare privind Hotararea de Guvern nr. 1566/15.12.2008.
Pentru sprijinirea actiunii deschise la Curtea de Apel Bucuresti impotriva Guvernului Romaniei in vederea suspendarii introducerii obligatorii a pasapoartelor biometrice, cei care doresc sa se implice in proces o pot face completand si trimitand pe adresa Curtii de Apel Bucuresti (Splaiul Independentei nr.5, Sector 4, 050091 Bucuresti) pana la data de 09.02.2009 cererea de interventie anexata documentului prezent.
Precizam ca la aceasta cerere de suspendare s-au mai formulat deja cereri de interventie din partea altor sute de persoane.
Desemenea cei interesati se pot prezenta si pot depune si la termenul de judecata de la Curtea de Apel din data de 11 februarie cereri de interventie in nume propriu.

Coalitia Impotriva Statului Politienesc -
Asociatia Civic Media, Asociatia Adevar si Dreptate, Asociatia pentru Protectia si Apararea Drepturilor Refugiatilor din Romania, Grupul Independent pentru Democratie, s.a.
3.02.2009

Purtator de Cuvant,
George Roncea
GSM: 0722 61.00.13
E-Group: refuzimplant@yahoogroups.com
Portal: http://www.nunemaispionati.org/

COALITIA IMPOTRIVA STATULUI POLITIENESC este persoana de drept privat fara personalitate juridica, constituita prin acordul mai multor organizatii ale societatii civile care au luat atitudine publica fata de nelegalitatea si neconstitutionalitatea prevederilor Hotararii de Guvern nr. 1566/15.12.2008 privind noile pasapoarte biometrice si de nelegalitatea si neconstitutionalitatea Legii nr. 298/2008 privind inregistrarea comunicatiilor.

Modelul cererii de interventie
Curtea de Apel Bucureşti
Secţia a VIII- a Contencios Administrativ şi Fiscal
Completul 5 fond
Dosar nr. 543/2/2009
Termen: 11.02.2009

DOMNULE PREŞEDINTE
Subsemnatul/a ………………………….., cu domiciliul în ……………., str. ………………. nr. ………, bloc ….., etaj …., apart. …., Sector/Judeţ …..…, formulez potrivit art. 49 şi următoarele Cod Procedură Civilă, prezenta

CERERE DE INTERVENŢIE ÎN INTERES PROPRIU

În dosarul nr. 543/2/2009 al Curţii de Apel Bucureşti Secţia a VIII- a Contencios Administrativ şi Fiscal, având ca petenţi Cabinet Individual de Avocatură Rapcea Mihai şi asociatiile Civic Media si Adevăr şi Dreptate, iar ca pârât GUVERNUL ROMÂNIEI, în cauza având ca obiect cererea de suspendare a dispoziţiilor Hotărârii de Guvern nr. 1566/2008 din 25/11/2008 publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 842 din 15/12/2008 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 557/2006 privind stabilirea datei de la care se pun în circulaţie paşapoartele electronice, precum şi a formei şi conţinutului acestora, precum şi a punctului privind „Dezvoltarea cooperării interinstituţionale pe teritoriul naţional prin: … integrarea datelor biometrice în documentele de călătorie, în scopul creşterii gradului de securitate al acestora;” din CAPITOLUL 24 - Ordine publică şi siguranţa cetăţeanului al Programului de guvernare 2009 2012 din 22/12/2008 publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 869 din 22/12/2008.
Solicit admiterea în principiu a cererii de intervenţie în interes propriu şi introducerea mea în această cauză.
Pe fondul cauzei, solicit admiterea cererii de suspendare a dispoziţiilor Hotărârii de Guvern nr. 1566/2008 din 25/11/2008 publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 842 din 15/12/2008 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 557/2006.
MOTIVELE CERERII:
ÎN FAPT: subsemnatul justific un interes propriu şi nemijlocit în prezenta cauză prin faptul că sunt cetăţean român, beneficiar al drepturilor constituţionale privitoare la viaţa intimă şi privată a persoanei, precum şi cele referitoare la libertatea de gândire, conştiinţă şi religie, consfinţite prin prevederile art. 20, 26 şi 29 din Constituţia României.
Interesul meu vădit în această pricină este motivat de faptul că actele administrative a căror suspendare a punerii în aplicare se cere, îşi produc efecte şi asupra mea, ca cetăţean român, violându-mi în mod grav drepturile fundamentale constituţionale.
Prin obligarea noastră, a tuturor cetăţenilor români, de a accepta paşapoarte ce conţin cipuri cu date biometrice, ni se răpeşte dreptul la viaţă privată.
ÎN DREPT îmi întemeiez cererea pe disp. art. 49 şi următoarele Cod Procedură Civilă.
Solicit judecarea in lipsa mea a cererii de interventie.
Intervenient
………………………................
Data:
DOMNULUI PREŞEDINTE AL CURŢII DE APEL BUCUREŞTI
SECŢIA a VIII-a CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL "

DOCUMENTAR. Hotararea Nr 100 a Curtii de la Haga: Insula Serpilor, apa, subsol si pamant romanesc. Romania - Ucraina : 1-0




http://www.insulaserpilor.info/
Mica documentare marca Externe - ZIUA pe Insula Serpilor:

Sedinta Curtii Internationale de Justitie in care va fi anuntata decizia in procesul pentru delimitarea spatiilor maritime din Marea Neagra
CURTEA DE LA HAGA DA DREPTATE ROMANIEI: Insula Şerpilor nu este considerată punct de bază, aşa cum ceruse Ucraina
ULTIMA ORA 13.10 Curtea...
Decizie finala privind Insula Serpilor 31 ianuarie 2009
Diaconescu a fost jecmanit in Ucraina 24 ianuarie 2009
Pregatiti-va pentru razboiul din Ucraina 6 ianuarie 2009
2009. Marsul spre Est 30 decembrie 2008
Ucraina ne vede dusmani 19 noiembrie 2008
Stiri pe scurt 11 octombrie 2008
Insula Serpilor este subiect de gafe in SUA 9 octombrie 2008
Omul care n-a dat nicio palma 6 octombrie 2008
Asalt final la Haga 20 septembrie 2008
Stanca nimanui 17 septembrie 2008
Ultima runda la Haga 16 septembrie 2008
Singuri in fata Rusiei 16 septembrie 2008
Ucraina sustine ca n-a intervenit artificial pe Insula Serpilor 13 septembrie 2008
Kievul ataca pozitia Romaniei 12 septembrie 2008
Kievul perdant la Haga 10 septembrie 2008
Kievul linseaza mediatic Romania 9 septembrie 2008
Asaltul Ucrainei la Haga 8 septembrie 2008
Romania multumita de pledoaria la Haga 6 septembrie 2008
Maskirovka pe Insula Serpilor 6 septembrie 2008
Ucraina contesta Curtea de la Haga 5 septembrie 2008
Procesul "Insula Serpilor" continua la Haga 4 septembrie 2008
Romania denunta ocupatia URSS in Insula Serpilor 3 septembrie 2008
Incepe procesul "Insula Serpilor" 2 septembrie 2008
Serpi am avut, serpi avem inca 2 septembrie 2008
Razboiul declaratiilor Ucraina-Romania continua23 august 2008
Insula Serpilor, bomba imobiliara20 august 2008
Ucraina o intoarce pe Bastroe20 august 2008
De la Est vine ploaia30 iulie 2008
Kievul baga Gazpromul in Marea Neagra7 iulie 2008
Miza razboiului juridic romano-ucrainean2 iulie 2008
"Kazacioc Land" pe Insula Serpilor28 iunie 2008
Basescu ademenit pe Insula Serpilor18 iunie 2008
Ucraina provoaca Romania in larg7 iunie 2008
Ucraina pune la zid Romania28 mai 2008
Legitimarea hotiei24 mai 2008
Ocupare Insulei24 mai 2008
Manipularea Insulei Serpilor24 mai 2008
Obiectivul "Kiev"25 aprilie 2008
Sfarsitul Ucrainei si interesul national22 aprilie 2008
Nu vrea Tratat cu Moldova17 aprilie 2008
Ucraina ataca la doua capete9 aprilie 2008
Putin rupe Ucraina8 aprilie 2008
Summitul GREILOR » NATO la Bucuresti: extindere si razboi rece la Marea Neagra2 aprilie 2008
Momentul adevarului pentru Ucraina2 aprilie 2008
Gazprom contra NATO1 aprilie 2008
Hungarians, gypsies, Romanians and the Great Unification26 martie 2008
Ungurimea, tiganimea si romanimea in fata Marii Uniri26 martie 2008
Romanian President not to visit Snakes Island19 martie 2008
Basescu nu merge pe Insula Serpilor19 martie 2008
Basescu dorit in Insula Serpilor8 februarie 2008
Basescu pe Insula Serpilor?28 ianuarie 2008
Ukraine to open museum on Snakes Island14 ianuarie 2008
Anul Unirii11 ianuarie 2008
Azi noapte a inceput razboiul la Marea Neagra8 ianuarie 2008
The true condemnation of the Hitler-Stalin Pact4 ianuarie 2008
Adevarata condamnare a Pactului Hitler-Stalin 29 decembrie 2007
Chisinau accuses Romania of collaboration with illegal Tiraspol regime 15 decembrie 2007
Clinciul ruso-american incinge Marea Neagra 7 decembrie 2007
Kievul foreaza langa Insula Serpilor 22 noiembrie 2007
Iuscenko il provoaca pe Basescu sa vina pe Insula Serpilor 9 noiembrie 2007
Voronin se crede urmasul lui Stefan 8 noiembrie 2007
Iuscenko a inspectat insula Serpilor si canalul Bastroe 7 noiembrie 2007
Romania lovita din Romania 3 noiembrie 2007
Romania offended from Romania 3 noiembrie 2007
Ucraina ne umileste la Bucuresti 1 noiembrie 2007
Ukraine humiliated us in Bucharest 1 noiembrie 2007
La judecata zilei 1 noiembrie 2007 Iuscenko - Basescu: 3-0 31 octombrie 2007
Buba nu este nici la Moscova, nici la Chisinau 8 septembrie 2007
The problem is neither in Moscow nor in Chishinau 8 septembrie 2007
Insula Serpilor si isteria anti-romaneasca 7 septembrie 2007
Podul mancat de carii dintre Romania si Ucraina 5 septembrie 2007
Ambasada Romaniei, atacata cu oua la Kiev1 septembrie 2007
Noroc cu norul...19 iulie 2007
Ucraina, in urma cu Insula Serpilor16 iulie 2007
Romania spies on Ukraine13 iulie 2007
Spionam Ucraina13 iulie 2007
Romania waits for Hague decision9 iulie 2007
Balcicul Reginei Maria7 iulie 2007
Ucraina modifica granita cu Romania6 iulie 2007
Cavalerii Romaniei, premiati si de societatea civila5 iulie 2007
Cate grade sunt la Cernauti?29 iunie 2007
Ucraina baga tot mai multi bani in Insula Serpilor22 iunie 2007
Dunarea si o Mare Neagra de patimi4 iunie 2007
Ukrainian communists to build church on Insula Serpilor26 mai 2007
Biserica pe Insula Serpilor26 mai 2007
Criza de la Kiev judecata sub presiunea strazii11 aprilie 2007
Alo, Insula Serpilor?23 februarie 2007
Planuri mari pentru Insula Serpilor19 februarie 2007
Insula Serpilor - de la Stalin la Iuscenko17 februarie 2007
Bucharest-Kiev dialogue grows tenser16 februarie 2007
Insula Serpilor tensioneaza dialogul Bucuresti-Kiev16 februarie 2007
Kievul face satul lui Potemkin pe Insula Serpilor9 februarie 2007
Trei zile, in trei tari30 ianuarie 2007
Basescu: Russians think "who isn't with us is against us"
Crimele uitate ale comunismului 30 decembrie 2006
Ucraina si Romania in razboi strategic 9 decembrie 2006
Divizarea natiunii, o problema comuna pentru Coreea si Romania 5 decembrie 2006
Insula Serpilor, "groapa de gunoi" 23 noiembrie 2006
Canalul Bastroe si chestiunea Dunarii 18 noiembrie 2006
Victor RONCEA: Cine sa fi denuntat Tratatul cu Ucraina? Stefan cel Sfant?! 6 noiembrie 2006
Investitii "serpesti" in ape romanesti 28 octombrie 2006
Ortodoxia, politica si gazele pe Axa Moscova-Bucuresti 20 octombrie 2006
George DAMIAN: Coreea, un fel de Romanie a Asiei 5 septembrie 2006
Prietenia Romaniei sau popularea Insulei Serpilor 18 iulie 2006
Insula Serpilor si Romania in colimatorul Kievului 15 iulie 2006
Oras pe Insula Serpilor 7 iulie 2006
Black Sea plateau to be settled in Hague 6 iulie 2006
Restantele romano-ucrainene dezbatute la Odessa 5 iulie 2006
O noua specie - sarpele cameleon 28 iunie 2006
Moldova, prioritate a politicii externe romanesti 24 iunie 2006
Iuscenko si Basescu, cap in cap 8 iunie 2006
Yushchenko hand in hand with Basescu 8 iunie 2006
"Conjuratia imbecililor" 5 iunie 2006
Atac la ZIUA
ZIUA under attack31 mai 2006
Posibil compromis in cazul Insulei Serpilor25 mai 2006
De-a diplomatia, dar in genunchi6 mai 2006
"Insula Serpilor" din Marea de Est6 mai 2006
Ucraina moare de gat cu Insula Serpilor21 aprilie 2006
Ukraine doesn't quit Insula Serpilor21 aprilie 2006
Voronin a cerut Unirea Basarabiei cu Tara1 aprilie 2006
Lectia despre Unificare20 martie 2006
Goi si umili in fata lumii9 martie 2006
Ehanurov vrea turism pe Insula Serpilor14 februarie 2006
Basescu se duce la Kiev cu dosarele problema2 februarie 2006
Kievul ataca petrolul si gazele din zona Insulei Serpilor26 ianuarie 2006
Romania in vizorul rachetelor ucrainene20 ianuarie 2006
"Axa" lui Victor Roncea6 ianuarie 2006
Noua Romanie si Marea Neagra la un an dupa lansarea Axei10 decembrie 2005
Kiev - Slanina in loc de portocala9 decembrie 2005
De ce-au venit americanii7 decembrie 2005
Zavera portocalie: nimic nou pe frontul de Est23 noiembrie 2005
Ucraina, ceata grea la mal11 noiembrie 2005
Rusia ne da praful de pe Tezaur10 noiembrie 2005
Rusia la granita naturala a Romaniei8 noiembrie 2005
Razboiul Rece de pe Marea Neagra si Dambovita24 octombrie 2005
Pamfil Seicaru a fost reinhumat in Manastirea "Sfanta Ana"21 octombrie 2005
Troublesome cases of Romanian diplomacy29 august 2005
Ofensiva bleaga27 august 2005
Presa ucraineana se teme ca ar pierde fostele teritorii romanesti20 august 2005
Insula Serpilor, nodul Marii Negre20 august 2005
Zvarcoliri ruso-ucrainene pentru Insula Serpilor19 august 2005
La judecata cu Ucraina16 august 2005
Romania sees Ukraine in court16 august 2005
Tarasiuk: "Ucraina este sortita la suprematie regionala"16 iunie 2005
Rusia vede raca "negociatorilor"9 iunie 2005
Ucraina: Insula Serpilor, valoare teritoriala
Pericolul ucrainean la Marea Neagra28 mai 2005
Ucraina: "Nu plecam de pe Dunare"20 mai 2005
Ukraine: "We are not quitting the Danube"20 mai 2005
Batalia pentru Gurile Dunarii continua7 mai 2005
Canalul Bastroe pe drumul cel rau30 aprilie 2005
Comisie formata din Basescu si Iuscenko22 aprilie 2005
Basescu-Yushchenko commissions22 aprilie 2005
Regele Mihai, contributie esentiala pentru exilul romanesc14 aprilie 2005
Japonia si Coreea se cearta pe Marea de Rasarit12 aprilie 2005
Plan pentru rezolvarea conflictului transnistrean28 martie 2005
Romania cere explicatii Ucrainei pentru canalul Bastroe22 martie 2005
"Toti de la Ram ne tragem!"15 martie 2005
Societatea civila ii cere lui Iuscenko sa opreasca proiectul Bastroe9 martie 2005
Civil society asks Yushchenko to stop Bastroe project9 martie 2005
George DAMIAN reports from Brussels: Parliament of Europe takes up Bastroe canal3 februarie 2005
Ucraina la inceputul erei portocalii12 ianuarie 2005
ZIUA ii cere lui Iuscenko sa faca dreptate in Delta7 ianuarie 2005
ZIUA asks Yushchenko for justice in the Delta7 ianuarie 2005
Romania in 2004, de la suspendare la aderarea la UE31 decembrie 2004
Iuscenko anunta relatii speciale Ucraina-Romania28 decembrie 2004
Yushchenko announces special terms between Ukraine and Romania28 decembrie 2004
Kievul, sursa majora de instabilitate1 decembrie 2004
The domino principle26 noiembrie 2004
Principiul dominoului26 noiembrie 2004
Romanii au votat cu Iuscenko25 noiembrie 2004
Conducerea Romaniei a avut mandatul sa renunte la Basarabia23 noiembrie 2004
Romanian rulers had mandate to give up Basarabia23 noiembrie 2004
Iliescu cedeaza Basarabia, Tezaurul si Insula Serpilor17 noiembrie 2004
Intre patru ochi cu Gorbaciov17 noiembrie 2004
Vanzatorul17 noiembrie 2004
Traitor17 noiembrie 2004
"Insula Serpilor", memoria resuscitata a istoriei8 noiembrie 2004
Specialisti romani studiaza revendicarea Insulei Serpilor27 octombrie 2004
Romanian specialists analyze hypothesis of claiming Insula Serpilor back27 octombrie 2004
Insula Serpilor la UNESCO23 octombrie 2004
MAE: Ucraina, mai agresiva fata de Romania decat URSS5 octombrie 2004
Foreign Affairs Ministry: Ukraine is more aggressive than former USSR against Romania5 octombrie 2004
"Cui prodest?"1 octombrie 2004
Asociatia Balcanica de Mediu impotriva canalului Bastroe29 septembrie 2004
Bucharest hesitation gives birth to local monsters27 septembrie 2004
Sovaiala de la Bucuresti naste monstri in regiune27 septembrie 2004
Insula Serpilor, pamant romanesc24 septembrie 2004
Jane's Intelligence urmareste diferendele romano-ucrainene23 septembrie 2004
Presa rusa recunoaste: Insula Serpilor este romaneasca23 septembrie 2004
Ultimatumul lui Geoana pentru balize23 septembrie 2004
Russia press admits it: Insula Serpilor belongs to Romania23 septembrie 2004
Simpozion international la Tulcea22 septembrie 2004
The war of buoys now in press22 septembrie 2004
Romania poate reclama azi si maine Ucraina la ONU21 septembrie 2004
Today Romania can complain about Ukraine at UNO21 septembrie 2004
Ucraina infiinteaza banca in Insula Serpilor20 septembrie 2004
Ukraine opens bank in Insula Serpilor20 septembrie 2004
Razboiul balizelor18 septembrie 2004
Ukraine accuses us again11 septembrie 2004
Romania da in judecata Ucraina pentru platoul continental4 septembrie 2004
Romania sues Ukraine on the continental plateau4 septembrie 2004
"Bucurestiul va fi foarte dezamagit de decizia Tribunalului International"3 septembrie 2004
Senatul a amanat adoptarea unui Tratat cu Ucraina31 august 2004
Presa ucraineana se teme de flotila romaneasca de pe Dunare31 august 2004
Ambasada Kievului ocoleste problemele majore romano-ucrainene27 august 2004
Cacealmaua Haga27 august 2004
Delta Force25 august 2004
Delta_force
»
Europe confronted to the threat on the Danube mouths25 august 2004
Europa fata cu amenintarea de la Gurile Dunarii25 august 2004
Canalul Bastroe si Insula Serpilor, dublu atac ucrainean11 august 2004
Bastroe Channel and Insula Serpilor (Snakes Island), Ukrainian double attack11 august 2004
Three challenges and one target10 august 2004
Trei provocari, aceeasi tinta10 august 2004
Transnistria si caderea imperiilor7 august 2004
Trans-Nistria contra NATO31 iulie 2004
Romania pregatita pentru a duce Ucraina la Haga28 iulie 2004
"Turbulentele din Delta Dunarii" ingrijoreaza Europa28 iulie 2004
Brambureala vizitei la Kremlin26 iulie 2004
Europa fata cu amenintarea de la Gurile Dunarii17 iulie 2004
UE aplica presiuni asupra Ucrainei15 iulie 2004
EU sets pressure upon Ukraine15 iulie 2004
Aliata noastra, Marea Neagra6 iulie 2004
Canalul discordiei intre Bucuresti si Kiev30 iunie 2004
Ipoteza: Transnistria contra Basarabia19 iunie 2004
Rusia provoaca Romania cu Basarabia11 iunie 2004
Russia is challenging Romania on Basarabia11 iunie 2004
Kievul proclama Insula Serpilor pamant ucrainean28 mai 2004
Insula Serpilor, a 22-a runda de negocieri13 aprilie 2004
"Pe Insula Serpilor sunt foarte multe pisici"17 martie 2004
Nici Romania si nici Ucraina nu renunta la Insula Serpilor19 februarie 2004
Kievul incearca sa populeze Insula Serpilor17 februarie 2004
Vapor ucrainean de legatura cu Insula Serpilor27 ianuarie 2004
"Tensiuni majore Bucuresti-Chisinau"16 ianuarie 2004
Ucraina ameninta Rusia cu confruntari22 octombrie 2003
Kievul sare la gatul Moscovei pentru peninsula Kerci7 octombrie 2003
MAE: "Nu Insula Serpilor este in discutie"3 octombrie 2003
Ucraina crede ca ar castiga procesul cu Romania1 octombrie 2003
Romania duce Ucraina la Haga29 septembrie 2003
Consultari Romania-Ucraina9 septembrie 2003
Romania respinge pretentiile Ucrainei de a considera Insula Serpilor locuibila1 septembrie 2003
Kievul incearca sa preia controlul asupra gurilor Dunarii1 septembrie 2003
Ucraina colonizeaza Insula Serpilor28 august 2003
Ucraina ameninta Delta Dunarii21 august 2003
Evaluarea principalilor actori politici - IUNIE 20035 iulie 2003
Opinia cetateanului3 iulie 2003
CMR face apel la societatea civila1 iulie 2003
Kucima: "Insula Serpilor, postul nostru strategic avansat"27 iunie 2003
Kucima, la farul romanesc de pe Insula Serpilor25 iunie 2003
Insula Serpilor, pamant romanesc ce nu trebuie abandonat24 iunie 2003
Kucima merge pe "pamantul ucrainean"20 iunie 2003
Insula Serpilor la Ucraina20 iunie 2003
Cazul "Insula Serpilor" ar putea merge la Haga17 iunie 2003
Romania respinge noua diversiune a Ucrainei pe tema frontierei14 noiembrie 2002
Templul Ursitelor de la Sinca Veche28 septembrie 2002
Ucraina retrage armata din Insula Serpilor29 aprilie 2002
Kievul instaleaza posta si telefoane pe Insula Serpilor26 februarie 2002
La Haga, birjar!30 ianuarie 2002
Romania isi mareste zona economica exclusiva in Marea Neagra la 200 mile marine23 august 2001
Diplomatia romana solicita ucrainenilor sa-si respecte angajamentele16 iulie 2001
Premierul Nastase a cerut MAE raportul "Insula Serpilor"14 iulie 2001
Petrolul din Insula Serpilor poate valora intre doua si patru miliarde de dolari14 iulie 2001
Criza in Insula Serpilor13 iulie 2001
Victor RONCEA: Tupeul Ucrainei si sansele Romaniei9 iulie 2001