Pages

Sunday, November 8, 2009

RONCEA CU MIHAELA CRACIUN - LA MULTI ANI! - LA TVRi despre problemele romanilor din jurul granitelor. VIDEO Articolul 7 - Constitutia Romaniei

Puteti urmari emisiunea Articolul 7 accesand AICI

Mihaela Craciun - Schita de portret

A absolvit cursuri universitare si post universitare (master în Istoria Ideilor si Mentalitatilor), precum si programe de pregatire profesionala, precum cursurile pentru crainici.

Activitatea jurnalistica în televiziune a debutat înca din perioada studentiei, iar cele mai importante proiecte jurnalistice la care a participat: au fost Galele Premiilor TVRi si Simpozionul Românilor de pretutindeni, organizat anual de TVRi în Mangalia.

Vorbeste fluent engleza si franceza, iar motto-ul favorit este: « Binele face putin zgomot si zgomotul putin bine. »

Nu este superstitioasa, crede doar în puterea rugaciunii catre Dumnezeu.

Cel mai traznit lucru pe care l-a facut a fost când a urcat pâna în sus în Turnul cu Ceas al Catedralei Sfântul Vito din HRAD, Praga, peste 150 de trepte, însarcinata în aproape 8 luni si....nu a nascut acolo, ci o luna si ceva mai târziu !

« Bucovina natala m-a învatat "vorba dulce", bunul-simt, respectul valorilor autentice, iar Bucurestiul mi-a oferit sansa sa-mi valorific "zestrea" de acasa. Sunt o fire spontana, comunicativa, îmi plac dialogul si polemica, ma fascineaza "priza în direct" a evenimentului, îmi plac confruntarile "de catifea", malitioase, elegante dar pline de curaj.

Din casa parinteasca îmi vedeam viitorul cu totul altfel fata de cum a iesit în realitate. Am urmat un liceu de mate-fizica, dupa care am vrut sa ma fac horticultor pentru ca iubeam pomii si florile. Dar am absolvit istoria si iata-ma licentiata a Facultatii de Istorie-Geografie din Suceava. Dupa anii universitari am venit la Bucuresti pentru un masterat si acest lucru mi-a schimbat viata. În anii studentiei am colaborat cu un post local de televiziune, pentru care am realizat interviuri cu personalitati fascinante. I-as aminti doar pe Regele Mihai, când a venit pentru prima oara la Putna si pe Ion Ratiu. Si iata cum ucenicia mea s-a aflat tot sub semnul politicului.

Categoric, vedeta inimii mele este Mihai (foto), baietelul meu nascut la 5 oct.2002.

Preocuparile din afara profesiei nu sunt multe, dar ma definesc: încerc sa-l cresc frumos pe baiatul meu si redescopar lumea împreuna cu el. Ne place sa iesim în natura, ne plac muntii, locurile retrase. Ne-am simtit aproape de cer în mijlocul monahilor de la Sâmbata de Sus, în Fagaras si abia asteptam un ragaz sa mai ajungem acolo. Ne jucam cu animale, ascultam pasarile, culegem frunze sau flori. Inventam povesti, ascultam muzica clasica, urmarim balet la Mezzo. Mergem la expozitii, îl deprind cu rabdarea.

Îmi respect telespectatorii si îmi dau seama ca în fata mea stau oameni cu extraordinare povesti de viata. Îi apreciez pe cei care au avut curajul sa-si cladeasca un nou destin, departe de casa. Mi-am facut prieteni printre ei, sunt oameni minunati, modesti, onesti, sinceri, cu idealuri minunate.

Acesta, cred ca, este si crezul meu: modestie, onestitate, sinceritate! »

La Multi Ani, amandorora!

Sursa: www.tvr.ro

No comments: